Vellykket ekstraordinært årsmøte

​Fra venstre: Maureen Mesaros Lode (Sandnes Håndballklubb), Kåre Strand (Sandnes IL), Odd Thorsen (bedriftsidretten), Hanna Starheim (Lura IL), Paul Hetland (Sandnes Turnforening), Bjarte Slettebø (Lura IL) og Atle Evjen (Sandnes Sykkelklubb)

Sandnes idrettsråd
05.12.2017
Representanter fra en fjerdedel av idrettslagene i Sandnes møtte mandag kveld opp i Bogafjellhallen til ekstraordinært årsmøte for idrettsrådet i kommunen. Idrettsrådet er idretten i kommunenes høyeste idrettspolitiske organ.
Kulissene for møtet kunne neppe vært bedre. I flomlyset utenfor vinduene var det stor fotballaktivitet på kunstgresset. Bak de innvendige glassveggene i møterommet var det intens håndballaktivitet og nervepirrende aktivitet i klatreveggen. I innvendige trapper  pågikk styrkeøvelser. Til og med møterommene var fulle av idrettsaktivitet.

De frammøtte fikk et grundig og inspirerende foredrag av tilreisende Tom Mørkved, som siden 2008 har vært leder av idrettsrådet i Bodø kommune. Mørkved erfaringer fra prosessen med ansettelse av daglig leder av idrettsrådet, og Bodøs oppskrift for et godt samspill  mellom idrettslag, idrettsråd og kommunen ble godt tatt i mot av de frammøtte – før det ekstrarordinære årsmøtet ble satt.

Det var Rogaland idrettskrets som hadde innkalt idrettslagene til ekstraordinært samspill etter at styret i idrettsrådet i Sandnes stilte sine plasser til disposisjon på det ordinære årsmøtet i mars 2017.

Årsmøtet valgte deretter Kåre Strand (Sandnes IL) til leder av idrettsrådet. Strand er næringssjef i Klepp kommune, og har blant annet erfarings som styreleder og organisasjonssjef i Rogaland idrettskrets.

Strand fikk med seg den tidligere toppturneren Paul Hetland som nestleder, og et variert utvalg representanter fra store og små idrettslag – fra et bredt utvalg av særidretter.

Det gamle styret ble behørig takket av før det nye styret avholdt sitt første møte like etter årsmøtet var avsluttet. Strand forteller mandag kveld at styrets har tatt mål av seg til å etablere et godt samarbeid mellom idretten og kommune for å bidra til at Sandnes blir en enda bedre idrettsby. Ordinært årsmøte vil etter planen bli gjennomført i april eller mai.